Als je kind gaat scheiden

Er zijn al zo veel boeken over scheiden, maar nooit lees je daar iets in over opa's en oma's. Ik was heel blij dat er eindelijk een boek was voor ons. Leuk geschreven met tips waar ik veel aan heb gehad. Soms moest ik er zelfs om lachen, hoe treurig het onderwerp ook is.
(Ans op Bol.com)

cover van boek   Een op de drie huwelijken eindigt in Nederland in een scheiding in België zelfs een op de twee. Elk jaar verliezen 14.000 grootouders door een echtscheiding het contact met hun kleinkinderen. Als ouder hebben ze tijdens zo´n lastige echtscheidingsperiode niet altijd even goed zicht op wat er in hun kind(eren) omgaat. In hun rol van grootouders kunnen ze, als derde partij, iets meer afstand nemen en zodoende niet alleen hun kinderen, maar ook hun kleinkinderen beter tot steun zijn.
  Elk jaar verschijnen er tientallen boeken over echtscheiding, maar zelden wordt daarin aandacht geschonken aan de steeds groter wordende groep opa´s en oma´s die met echtscheiding van hun kinderen geconfronteerd worden. In dit baanbrekende boek wordt echtscheiding besproken vanuit de positie van zowel (groot)ouders als kleinkinderen. Aan de hand van theorie, praktische tips en voorbeelden uit de praktijk leren grootouders hoe ze hun eigen verdriet kunnen verwerken, maar vooral hoe ze hun (klein)kinderen beter kunnen begrijpen en helpen.

Bekijken en bestellen